Vertaa hintaa ennen tilausta

vertaa

Tuotteiden ja palveluiden vertaileminen ennen ostopäätöksen tekemistä on kaikille meille hyödyllistä. Internetistä löytyy paljon tietoa, arvosteluita sekä myös valmiita sivustoja, jotka on tarkoitettu esimerkiksi hintatietojen vertailuun. Kaikki varmasti toivovat saavansa rahoilleen parasta mahdollista vastinetta ja siksi hinnan sekä vastaavien tuotteiden vertaileminen on kannattavaa.

Miten vertailla tuotteita ja niiden hintoja?

Internet on pullollaan verkkokauppoja ja ensimmäinen tapa vertailla hintoja on yksinkertaisesti hakea jostakin hakukoneesta tuotetta nimellä. Esimerkiksi Google listaa tehokkaasti verkkokaupat, jotka myyvät kyseistä tuotetta. Ongelmaksi tässä tavassa voi muodostua se, että verkkokauppoja tuntuu tulevan hakutuloksiin niin paljon, ettei niitä kaikkia jaksa selata läpi.

Tässä tapauksessa kannattaa huomioida hakutuloksissa sivustot, jotka ovat toteutettu nimenomaan juuri hintavertailua varten. Tällaiset sivustot järjestävät tuotteet usein edullisimmasta kalliimpaan ja joillakin sivustoilla näet suoraan myös postitus-, sekä muiden kulujen osuuden. Tällaiset sivustot on rakennettu usein kumppanuusmarkkinointisivustoiksi, mikä tarkoittaa sitä, että kun klikkaat tuotteen nimeä, se on linkki, joka johtaa varsinaiseen verkkokauppaan, jossa tuotetta myydään. Tämän linkin klikkaaminen aiheuttaa myös sen, että vertailusivuston ylläpitäjä saa pienen provision tuotteen hinnasta, kun se ostetaan.

Bloggaajat ja vloggaajat esittelevät ja testaavat nykyään paljon tuotteita, kaupallista yhteistyötä toki tämäkin, mutta kuluttajakin voi hyötyä tästä. Esimerkiksi youtubesta löytyy paljon videoita erilaisista tuotteista ja niiden käytöstä. Näin on mahdollisuus nähdä tuote tarkoituksenmukaisessa käytössä etukäteen ja nähdä samalla toimiiko se luvatulla tavalla. Testaaja kertoo yleensä myös oman mielipiteensä videolla tuotteesta.

Mitä kaikkea kannattaa vertailla?

Tähän kysymykseen vastaus on hyvin laaja, koska oikeastaan mitä vaan tuotetta tai palvelua kannattaa vertailla. Se vaatii tietysti vähän vaivaa, mutta säästää usein pettymyksiltä. Mitä kalliimpi tuote on kyseessä, sitä kannattavampaa vertailun tekeminen on. Jos olet ostamassa esimerkiksi vaikka jotakin elektroniikkaa, kannattaa hintoja sekä vastaavien tuotteiden ominaisuuksia vertailla. Jos kyseessä on edullisempi tuote, sellaisten kohdalla tuotteen hinnan lisäksi kannattaa erityisesti huomioida postikulujen osuus. Toisessa verkkokaupassa saatat saada postituksen ilmaiseksi.

Vertailun hyödyt

Tuotteiden hintojen vertailu on yksinkertaisesti kannattavaa ja säästää selvää rahaa. Sama tuote saattaa olla välillä yllättävänkin paljon eri hintainen eri verkkokaupoissa. Toisessa kaupassa sama tuote saattaa olla tarjouksessa, tai pelkästään lähtöhinta jo matalampi. Jotkut verkkokaupat tarjoavat ilmaiset tai selvästi edullisemmat postikulut ja tämä saattaa vaikuttaa valinnan tekemiseen ratkaisevasti. Verkkokauppojen lisäksi hintoja voi vertailla nykyään usein myös kivijalkaliikkeiden verkkosivuilta. Tämä säästää samalla myös aikaa, kun ei tarvitse seikkailla monessa kaupassa fyysisesti. Hyvä muistisääntö onkin, vertaa aina ennen ostamista.

Vertailun hyötyjä hintavertailun lisäksi ovat muun muassa se, että lukemalla toisten käyttäjien tai ostajien kertomuksia tuotteesta tai palvelusta, on helpompi selvittää onko tuote juuri itselle sopiva. Monilla verkkokaupoilla on tuotetietojen yhteydessä kommentteja muilta jo tuotteen ostaneilta tai jo pidempään sitä käyttäneiltä asiakkailta. Jokaisella tietenkin on oma mielipiteensä asiasta, mutta kommenttien ja arvosteluiden lukeminen voi auttaa selvittämään vastaako tuote ominaisuuksiltaan sinun tarpeitasi sekä onko se hintansa arvoinen.