Yksityisleasing kasvattaa suosiotaan

Yksityisleasing kasvattaa suosiotaanJos harkitset oman auton ostamista, mutta tuskailet siitä koituvia kuluja etkä ole edes aivan varma, onko järkevää omistaa auto, kannattaa harkita auton yksityisleasing-vaihtoehtoa. Kerromme tässä artikkelissa, mistä yksityisleasingissa on kyse, ja vertailemme leasingauton ja oman auton kuluja.

Mitä auton yksityisleasing tarkoittaa?

Auton yksityisleasingilla tarkoitetaan auton vuokraamista pitkäaikaisesti. Yksityisleasingista puhutaan silloin, kun vuokraaja on yksityishenkilö, joka käyttää vuokrattavaa autoa henkilökohtaisessa käytössä. Perinteisesti leasing-vaihtoehtoa on tarjottu yrityksille sekä työsuhdeautoilijoille, mutta nykyisin autoliikkeet tarjoavat kyseistä vaihtoehtoa myös yksityisautoilijoille. Tyypillinen sopimusaika yksityisleasingin kohdalla on 2-4 vuotta.

Kenelle leasingauto sopii, ja millaisia etuja siihen liittyy?

Leasingauto sopii sellaisella autoilijalle, joka toivoo saavansa auton käyttöönsä riskittömällä ja mutkattomalla tavalla. Yleensä sopimukseen sisältyy varsinaisen ajo-oikeuden lisäksi myös vakuutus, autonhuollot sekä renkaanvaihdot. Leasingauton hankkijalla ei ole huolta siitä, säilyykö hänen autonsa jälleenmyyntiarvo, ja tästä huolimatta hänellä on allaan uusi auto. Autoliike, joka myöntää leasingsopimuksen, kantaa tämän riskin asiakkaan puolesta.

Kun sopimuskausi päättyy, on helppoa hankkia uusi leasingauto ja tehdä siitä ihkauusi sopimus. Näin voit vaihtaa auton helposti uuteen muutaman vuoden välein, ilman suuria käsirahoja tai alkuinvestointeja. Tällainen vaihtoehto sopii kuljettajalle, joka arvostaa uudenkarhean auton ajomukavuutta ja luotettavuutta, ja joka haluaa vaihtaa autonsa melko usein. Aika harva uuden oman auton ostanut kuljettaja kykenee taloudellisesti samaan. Tämän lisäksi leasingauton valitseva kuljettaja ei sido itseään autolainaan.

Kumpi tulee edullisemmaksi: oma auto vai leasingauto?

Jos haluat hankkia itsellesi leasingauton, kannattaa erilaisia vaihtoehtoja kilpailuttaa ja kustannukset kannattaa laskea tarkkaan etukäteen. Netistä löytyy sivustoja, joiden kautta leasingautotarjousten kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa. Sivustolla täytetään lomake, jossa ilmoitetaan itselle sopiva kuukausittainen maksuerä, sopimusajan pituuden toivottu kesto, vuoden maksimiajokilometrien määrä. Lisäksi omien yhteystietojen lisäksi voidaan mainita toivotut korimallit ja käyttövoima, toivotut lisäpalvelut sekä merkit, joiden tarjouksia toivotaan.

Joidenkin laskelmien mukaan leasingauto tulisi 4 vuoden kuluessa 15 000 km ajossa hieman kalliimmaksi kuin oma auto, kun vertailussa käytettiin VW Golf Variant Comfortline 1,0 TSI 85 kW (115 hv) -autoa, mutta vaivattomampaa ja huolettomampaa auton vuokraaminen on. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ellei sinulla ole vielä autovakuutusbonuskertymiä, on yksityisleasing todennäköisesti sinulle edullisin tapa hankkia allesi ihkauusi auto.

Ostaessasi oman uuden auton, joudut tietysti maksamaan auton hankintahinnan. Perustason auto maksaa tyypillisesti noin 25 000 €. Jos vuokraat auton, et joudu maksamaan auton hankintahintaa. Leasing-maksukin saattaa alittaa ilman käsirahaa auton ostaneen luottoerän määrän. Leasingauton hankkiva häviää oman auton hankkineelle oikeastaan vain siinä, ettei hänelle jää auton arvosta mitään itselleen, toisin kuin oman auton ostajalle. Toisaalta leasingautoilijan ei myöskään tarvitse huolehtia auton arvon alenemisesta, mikä saattaa aiheuttaa oman auton ostajalle harmaita hiuksia.